• C-veld afgekeurd

  |
  • 0
 • Tijdens de afgelopen zomerstop heeft de Gemeente Heerhugowaard er alles aan gedaan om de KSV velden maximaal te onderhouden. Daarvoor alle lof en oprechte dank van KSV !
  Helaas blijkt de herstelperiode met uitzondering van het trainingsveld te kort . Dat is verklaarbaar omdat het onderhoud van trainingsveld vijf weken eerder van start gegaan.


  Het A - veld, maar vooral het C - veld, is voorlopig niet geschikt om op te spelen. De velden zien er op zich mooi uit maar het gras is onvoldoende “gestoeld”. Dat wil zeggen dat de grasbeplanting veel te “dun” is. Door de komende weken zeer frequent te maaien zal het gras aanzienlijk uitdijen. Er ontstaat dan een “volle” grasmat met hogere overlevingskansen.

  Voor de komende weken geldt met name voor het C – veld een keihard verbod om te spelen of trainen. Wij vragen iedereen daar aan mee te werken.


  KSV heeft alternatieven voorbereid om kleine wedstrijden (op ¼ veld of op ½ veld) voorlopig op het trainingsveld te laten spelen. Daarover volgen binnenkort nadere mededelingen.

  Nico Blom
  bestuurslid Onderhoud en Accommodatie