• Finale dag

  14 dec 2020 KSV
 • Er heerste nog een serene rust op deze zaterdagochtend in het kruis en omstreken maar schijn bedriegt want in menig huishouden heerste al een behoorlijke gezonde wedstrijdspanning bij een hele boel top spelertjes en speelstertjes in spe die zich klaar maakte voor deze bijzondere dag, de finale dag.

  Om 9.30 werd er dan ook na een mooie peptalk van Paul afgetrapt. In beide poules stond er dan ook nog van alles op het spel. In Poule 2 streden Sevilla en Newell’s Old Boys om de felbegeerde bokaal terwijl Pluisje als De Hand van God nog om de 3e plek op het ereschavot streden.

  Vooral de wedstrijd tussen Sevilla en Newells Old Boys was zinderend spannend. Beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte en om elke meter werd gestreden. Thomas “de stofzuiger” zorgde ervoor dat elke keer als Sevilla gevaarlijk dreigde te worden dit onmiddellijk weer onschadelijk werd gemaakt. Zelfs onze verslaggever ter plaatse Paul kon de spanning moeilijk aan en bleef met overslaande stem verslag geven gedurende de wedstrijd. Jules hield aan de andere kant meerdere keren zijn doel schoon na verwoede pogingen van Newell’s Old boys en werd ook nog twee keer gered door de paal na prima schoten van Jens en Tygo. Bij rust stond er daardoor nog steeds de brilstand op het scorebord. Na de rust bleef het spannend maar uiteindelijk ging coach Kevin vol trots naar huis omdat zijn team dankzij twee prachtige doelpunten van Jules en Luuk met een 2-1 overwinning de Cup met zeer kleine oren mee naar huis mocht nemen.

  Ook om de derde plaats bleef het lang bloedstollend spannend. In een gelijk opgaande wedstrijd  met kansen over en weer was het de Hand van God die op een 1-0 voorsprong kwam door Sietse. Hierna richtte de equipe van Wouter de rug en probeerde wat meer druk naar voren te zetten. Coach Marcel had bij het begin van de wedstrijd wat moeite om zijn keeper te overtuigen om op doel plaats te nemen maar eenmaal begonnen was Jordy niet meer te houden. Het meer druk zetten van Pluisje resulteerde uiteindelijk in een penalty maar Jordy plukte de bal sierlijk uit de lucht. Ondanks deze tegenvaller bleef Pluisje aandringen en dat werd uiteindelijk voor rust nog beloond. Eerst knalde Guusje uit een corner het leder tegen de touwen en daarna bleek Pluisje ook het counter voetbal goed onder de knie te hebben en wist Jesse deze goed af te ronden. 2-1 rust stand. De 2e helft begon slordiger van beide teams en was er werk aan de winkel voor beide coaches wat resulteerde in beter voetbal en een afgekeurd doelpunt van de Hand van God (In het tijdperk van de VAR ontgaan deze goals ons niet meer) Levy wist toch uiteindelijk de 2-2 te maken en bracht de spanning weer volledig terug. Na wat gemiste kansen van De hand van God is er een eeuwenoude voetbalwet die aangeeft dat de goal dan aan de andere kant valt en Ties wist zijn gemiste penalty dan ook goed te maken door de 3-2 aan te tekenen. Dit brak uiteindelijk het verzet en Matt wist zelfs nog de 4-2 eindstand op het scorebord te zetten zodat Pluisje er vandoor ging met de 3e plek

   

  Ook in Poule 1 lagen alle opties nog open. Argentinos Juniors en Napoli streden in een rechtstreeks duel om de felbegeerde CoronaCup en Barcelona en Boca om plek 3.

   

  Vooraf aan deze belangrijke pot om de 3e plek werd er al een uitvoerige psychologische oorlogsvoering gevoerd tussen beide coaches wat doorgezet werd bij de toss met een steen papier schaar battle wie de hesjes moest dragen. Deze slag werd vakkundig gewonnen door hoofdcoach Patrick waarna Boca de hesjes aan mocht trekken. De wedstrijd kon beginnen en Barcelona liet zoals vaker dit toernooi de eerste helft weer prima combinatievoetbal zien via een keurig verzorgde opbouw via Ensar en Tijn en met hele mooie een tweetjes via spelmaker Milan om zo geregeld gevaar voor het doel van Boca te stichten. Toch was het Boca dat de 1-0 liet aantekenen met een mooie goal van Nils in de kruising. Barcelona rechte de rug en wist voor rust toch nog 3x het net te bollen en via Isa de lat te raken en kon zo tevreden met een 3-1 tussenstand aan de limonade. Werk aan de winkel voor coach Ivar waarbij hij geholpen werd door een peptalk van zijn aanvoerder. Wat een veerkracht toonde Boca waar Barcelona, zoals helaas ook al vaker dit toernooi, de tweede helft weer door het ijs zakte. Het spelbeeld was volledig omgedraaid en de ene na de andere goal vloog nu achter keeper Duuk. Boca kon het zich nog veroorloven om keeper Pepijn in de spits te zetten. Het geoliede aanvalsspel hield uiteindelijk pas op bij 10-5 voor Boca die zo terecht beslag legde op de 3e plek.

  Op veld A1 werd gestreden om de felbegeerde CoronaCup. Napoli begon sterk maar wist de eerste 3 kansen niet om te zetten in een voorsprong. Nadat Napoli uitgeraasd was, was het de beurt aan Argentinos met het verschil dat Argentinos de 3 kansen die zij kregen wel allemaal wisten te verzilveren. Wat een weelde voor coach Joost die dit toernooi met zijn team toch al geen moeite heeft om het net te vinden. Werk aan de winkel voor coaches Rick en Bjorn en via een strak uitgevoerde counter bracht Ryan de spanning in de wedstrijd weer voor even terug. Helaas voor de wedstrijdspanning was Argentinos gewoon een maatje te groot en lieten  verdedigers Gino en Ali geen ruimte aan de tegenstander om wat aan de achterstand te doen. Aan de andere kant wisten de aanvallers van Argentinos het net nog een paar keer te vinden waardoor er zelfs nog een systeemwissel doorgevoerd kon worden in het laatste kwart van de wedstrijd naar 1-1-3-3 waardoor de uitslag ietwat geflatteerd op het scorebord kwam te staan maar wel met een terechte en overduidelijke eindoverwinnaar.

  Gefeliciteerd aan Sevilla en Argentinos en geniet allen lekker van de winterstop!

  Tot in januari