• Groot Onderhoud van de KSV velden

  |
  • 0
 • Op maandag 13 mei is begonnen met het groot onderhoud van het Trainingsveld. Het veld is geploegd, geëgaliseerd en ingezaaid. Dat wordt gedaan met een combinatie van snel en langzaam groeiend graszaad. Het “aanslaan” van de snelle soort is duidelijk te zien. Door de overvloedige regenval in de weken direct na 13 mei staat het Trainingsveld er nu “groen gekleurd” op!


  Op maandag 24 juni is gestart met het groot onderhoud van de overige velden.

  Het A- veld ondergaat een complete toplaagrenovatie. Dat houdt in dat de bovenlaag wordt weg gefreesd, de bodem wordt geprepareerd en de bovenlaag wordt geëgaliseerd. Daarna is het met een combi van graszaden (snel en langzaam werkend) ingezaaid. Dat inzaaien heeft op vrijdag 28 juni plaatsgevonden.

  Het B- veld heeft vorig jaar een toplaag renovatie ondergaan en is dit jaar geprepareerd en ingezaaid. Dat inzaaien gebeurde tegelijk met het A- veld.

  Het C- veld heeft een speciale behandeling ondergaan waarbij vooral veel aandacht is besteed aan de onderlagen. We hopen dat het hierdoor nog bestendiger is geworden voor het zeer intensieve gebruik. Omdat het C- veld het grootste zorgenkindje is, heeft de Gemeente HHW besloten om hier direct mee te starten. Dinsdag 25 juni is het C -veld ingezaaid en is nog dezelfde week vanwege de droogte drie maal beregend.

   

  Vanzelfsprekend mag er de komende maanden NIET op de vier KSV velden worden getraind of gespeeld !

  Over circa zes weken volgen er mededelingen over het gebruik van de velden en op welke wijze dat dan moet gebeuren.

   

  Nico Blom

  bestuurslid Onderhoud & Accommodatie