• Kaboutertraining
 • Wanneer:
  Kijk hier voor de actuele trainingstijden

  Training inhoudelijk:

  Vanwege de korte spanningsboog van de kinderen behandelen we meerdere onderdelen tijdens een training. De basis hierin is plezier, en het aanleren van de basiselementen van het voetbal, waarbij iedere kabouter in zijn eigen tempo het spel kan aanleren.

  Hierbij kun je denken aan:

  • Het passen van een bal.
  • Het aannemen van de bal
  • Het schieten met de binnenkant van de voet, als ook schieten met de wreef.
  • Afronden op doel.
  • De trainingen bevatten inhoudelijk een mix van spel, bewegen met de bal.
  • Ik en de bal & balgevoel (waaronder kappen en draaien & een mix van balvaardigheden).
  • Partijspel, waarbij we de spelbedoeling en uitgangspunten duidelijker maken (Dit t.b.v. van voorbereiding op echte wedstrijden en zo de juichmomenten aanleren.

  Bij KSV staan normen en waarden erg hoog in het vaandel, van waaruit direct een stukje discipline gelegd wordt om op tijd te komen, respect naar elkaar te hebben, plezier te maken, het vieren van een doelpunt, samenwerken in een team en nog veel meer.

  Bij verhindering of tekort aan trainers zullen er enthousiaste ouders benaderd worden om te helpen.

  Dit kan al in de vorm van het organiseren van limonade voor de kinderen die trainen. Van de overige ouders/verzorgers verwachten wij dat ze tijdens de training ook langs de lijn blijven om aan te moedigen of zorg verlenend als uw zoon of dochter moet toiletteren. Uiteraard mag u ook een kopje koffie of thee nuttigen in onze kantine.

 • App groep

  Wij gebruiken uw telefoonnummer om u toe te voegen aan de KSV kabouter app-groep. In deze app-groep wordt informatie gedeeld m.b.t. de trainingen. Stel er ook vragen indien er zaken onduidelijk zijn. Een aantal ouders is goed bekend bij KSV en kan u ook helpen.
  (zie ook privacy)

  Indien u zelf ook wilt assisteren bij de training, kunt u dit bij een van de trainers aangeven, echter is het jaar 19/20 goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de club ook dit jaar weer te laten bruisen van sportiviteit en gezelligheid! Meldt u zich daarvoor bij de coördinatoren, een commissie of het bestuur.

   
  Kleding:

  Voor de kinderen zijn voetbalschoenen en scheenbeschermers verplicht.
  Bij kouder weer (medio oktober) zien we de kinderen graag in een trainingspak verschijnen en warm gekleed.

 • Aanmeldproces:

  Kaboutertraining start vanaf circa 4,5 jaar t/m 7 jaar, hierna volgt instroom in jeugdteams

  De eerste 4 trainingen bij de kabouters (maand) zijn kosteloos. Zo kan uw zoon of dochter ervaren wat het is om op voetbal te zitten. Daarna kunt u beslissen om hem of haar definitief op te geven.

  Aanmelden bij KSV gaat via de website:

  https://www.ksvvoetbal.nl/aanmelden


  Mocht u dit al gedaan hebben, dan hoeft u niets meer te doen.
  De ledenadministratie verwerkt uw aanmelding echter pas na 4 weken.

  Contributie voor de kabouters zie:
  https://www.ksvvoetbal.nl/contributie/

  Afgelasting

  De velden t.b.v. de training worden bij slecht weer zondag ochtend om 07:30 gekeurd. Mocht het zijn dat er op zaterdag al geconstateerd wordt dat het weer slecht tot zeer slecht is, zal er via de kabouterapp een afgelasting gedaan worden door de trainers. Geen bericht op de site betekend dat het veld is goedgekeurd.

  Een aantal keer zullen we dit in de vorm van een zaaltraining oplossen, hiervoor dient er in ieder geval rekening gehouden te worden met schoenen die in een zaal gedragen mogen worden.

  Vakanties

  Tijdens de schoolvakanties zal er vanuit de trainers een keuze gemaakt worden om de training niet te door te laten gaan. Als voorbeeld: De herfstvakantie telt 1 week, hierbij ook 2 weekenden, 1 van de weekenden zal in dit geval uitvallen. Zo ook wordt er een winterstop en een zomerstop gehouden. Hier zal via de app meer info over gedeeld worden.

  Uitstroom naar jeugd onder 8 - competitie

  Elk half jaar streeft KSV ernaar om een of twee nieuwe teams in de JO8-competitie in te schrijven.
  Dit gebeurt in overleg met de coördinator, trainers en de ouder(s).
  Zodra uw zoon of dochter in een team/competitie wordt ingedeeld zal hij of zij gaan trainen volgens het schema:
  https://www.ksvvoetbal.nl/trainingstijden/


  Met sportieve groet,

  Coördinatoren onderbouw KSV

  kabouters@ksvvoetbal.nl