• KSV JO10-1 bij AZ

  • Op woensdag 20 oktober mochten JO10-1 afreizen naar het trainingscomplex van AZ in Wormerveer voor het AZ Toernooi. Het werd serieus aangepakt want vooraf moesten de kids allemaal testen invullen die AZ weer gebruikt in hun opleiding.

    Bij aankomst waren de kids toch een beetje overweldigd door de ambiance dat ze bij de kleedkamers vervolgens straal voorbij Dani de Wit liepen zonder hem te herkennen. Nadat ze waren omgekleed en de warming-up hadden gedaan, begonnen ze met een sprinttest. de uitslag hebben we niet gekregen, maar ze waren allemaal bijna net zo snel als Karlsson ;-).

    De eerste wedstrijd begonnen ze tegen FC Amsterdam, een fysiek sterke ploeg waar 3-0 van verloren werd. in de 2e en 3e wedstrijd herpakten ze zich langzaam, onze keepers verrichten nog een paar goede reddingen en we maakten ook nog een paar mooie goals, maar de scherpte ontbrak waardoor beide wedstrijden verloren werden terwijl ze niet slechter waren. En zo eindigden ze als laatste in de poule.

    De laatste 2 wedstrijden werden gespeeld tegen de andere nummers 4 in de poule en dus een mooie kans om de eer te redden. En dat deden ze! De eerstvolgende wedstrijd stond het binnen 2 minuten 2-0, in de 4e minuut werd de mooiste goal van het toernooi gemaakt, een hakbal van Jet alsof ze dit dagelijks deed! Ook de andere doelpunten waren behoorlijk fraai en de wedstrijd werd met speels gemak met 6-0 gewonnen. Het plezier en flair waren weer helemaal terug. Ook de laatste wedstrijd werd gewonnen met 2-0. Je zag nu wel dat het een vermoeiende dag was want er waren nog veel meer kansen maar ze hielden zich knap staande.

    Al met al een geslaagde dag waarbij op zowel fysiek als mentaal vlak weer mooie stappen zijn gezet!