• Mats Velseboer voor zaalvoetbalstage naar Kazachstan

  |
  • 0
 • Zaalvoetbalinternationaal Mats Velseboer stapt maandag 6 januari in het vliegtuig naar Kazachstan. Net voor Kerstmis ontving de geboren Heerhugowaarder een uitnodiging om een week mee te komen trainen bij AFC Kairat uit Kazachstan. AFC Kairat is een Europese topclub die in 2013 en 2015 de Uefa Futsal Cup voor clubteams won. De club staat onder leiding van de Braziliaanse trainer Ricardo Camara Sobral (Cacau) en heeft een internationale selectie. Velseboer ontmoet in zijn trainingsweek o.a. de Braziliaanse topspelers als Santos, Hiquita, Pereira, Favéro en Dudu.

  Mats Velseboer was enorm blij en vereerd met de uitnodiging. “Ik had het niet verwacht maar vind het geweldig. Afgelopen donderdag heb ik mijn club Hovocubo van mijn week absentie op de hoogte gebracht. Iedereen gunt het mij’, aldus de inmiddels in Garderen wonende zaalvoetballer.

  Cacau heeft Mats Velseboer sinds de WK kwalificatie in Roemenië al op het netvlies staan. Op de rustdag schoof de coach aan bij de tafel met o.a. de in het oranje geklede vader Nardy Velseboer. Hij liet Mats en de tafelgenoten een analysefilmpje zien van acties van ‘de nummer negen van Holland’. Ruim een minuut lang werden de passes, intercepties en score van Mats Velseboer getoond. Cacau was vol lof. ‘Het spel zien, de juiste techniek en benodigde handelingssnelheid.’

  AFC Kairat speelt haar wedstijden in het op bijna 700 meter hoogte gelegen Almaty in het uiterste zuiden van Kazachstan. Alma Ata bekend werd in de zeventiger jaren vooral bij de schaatsliefhebbers bekend om de eerste hooglandbaan (1600 m) ter wereld.