• Meiden O15-1 Kampioen!

  22 nov 2021 KSV
 • Afgelopen zaterdag mochten de meiden van de MO15-1 op voor dé wedstrijd van het seizoen.
  Thuis werd er gespeeld tegen Purmerend die met 6 punten achterstand op KSV de tweede plek vervulde in de stand van de competitie. Een overwinning met nog twee wedstrijden op de speelkalender zou dus het kampioenschap opleveren. 

  Om half 1 was de aftrap en de meiden die het helaas zonder hun vaste linksachter Aliza van Zuilen moesten doen betraden het C-veld. Al snel werd duidelijk dat de overwinning nog lang niet in de tas zat. Purmerend, een fysiek sterke ploeg, kwam zeker niet om Sinterklaas te spelen en was dus niet van plan de wedstrijd cadeau te geven. Elk duel was een pittige en hoewel KSV eigenlijk geen echte kansen weggaf deed Purmerend dat ook niet. De wedstrijdspanning lag dus hoog en de minuten in de eerste helft tikte weg. Zou KSV wel gaan winnen?

  Het antwoord liet op zich wachten tot de 31e minuut. Lieke Apeldoorn pikte een afvallende bal op, speelde zich vrij en werkte de bal achter de keeper 1-0!  Er kon dus even opgelucht adem worden gehaald en het fluitsignaal voor de rust volgde kort erna.

  De tweede helft werd er zichtbaar beter gevoetbald door de meiden. Achterin stond de verdediging onder leiding van Melissa de Pagter als een huis en samen met Deveney Lorijn, Nora Hoebe, Mila Anthonie en keepster Stella van Ruiven werden er bijna geen kansen weggegeven.

  Het middenveld en de aanvallende linie bestaande uit: Maud Snijders, Fleur Laan, Nikki Vijzelaar,
  Mirthe Izaaks, Genelva Saverimuthu, Lieke Apeldoorn en aanvoerster Iza Bakker kwamen tot mooie combinaties en uiteindelijk goede kansen. Purmerend kreeg het moeilijk en moest regelmatig hard ingrijpen waardoor er verschillende meiden naar de kant moesten om te herstellen van een forse tik. Zo gebeurde het dat Lieke Apeldoorn nog maar net was hersteld en het veld weer in moest omdat Mirthe Izaaks uitviel. De vrije trap die genomen werd door Melissa de Pagter belandde recht in de voeten van Lieke Apeldoorn die hem vervolgens snoeihard in de touwen schoot. 2-0! 

  Nog geen twee minuten later een fout in de verdediging van Purmerend…eigen doelpunt 3-0!
  De wedstrijd leek gespeeld maar niet voor Purmerend. Nog steeds gaven zij zich niet gewonnen, bleven zij kort op de bal zitten en bevochten zij elk duel. Purmerend zou zichzelf nog belonen middels een afvallende bal, een doorgebroken linksbuiten en een onhoudbare bal voor top keepster Stella van Ruiven die tot dat moment in het hele seizoen nog geen enkele bal had doorgelaten. Het laatste fluitsignaal volgde niet veel later en het  kampioenschap was een feit!!  

  De ploeg van Serge Snijders en Remon Laan mag zich na 8 wedstrijden zonder puntverlies, 43 doelpunten voor en slechts 1 tegen een meer dan terechte kampioen noemen. De meiden zijn alles bij elkaar al bijna 2 jaar ongeslagen en bereikten ook vorig seizoen al de laatste 8 van de beker die helaas afgebroken werd door Corona.

  Namens KSV van harte gefeliciteerd en heel veel succes op het allerhoogtse niveau!!