Plezier

Als scheidsrechter leid je de wedstrijd in goede banen. Jij kent de regels als geen ander en zorgt ervoor dat ze worden nageleefd.
Op het moment dat dit niet gebeurt, grijp je in. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.
Spelers en toeschouwers kunnen zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen

Als scheidsrechter sta je midden in de sport. Jij zorgt ervoor dat iedereen plezier beleeft aan het spel. Bovendien is het leiden van wedstrijden goed voor je persoonlijke ontwikkeling en conditie. Je leert leiding geven en omgaan met druk. Zeker weten!

Hoe ambitieus ben jij?

Als scheidsrechter kun je het ver schoppen. Dat hangt in belangrijke mate af van je eigen ambities en talent. Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook.
Of je nu Pupillen, Junioren, op zaterdag/zondag ‘het 6e’, zaalvoetbal of betaald voetbal fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om.
Zonder scheids geen wedstrijd.

Belangrijk is dat je er zelf plezier aan beleeft. Daarbij vinden veel scheidsrechters dat wat ze op het veld doen óók in hun verdere leven en carrière van pas komt. Bijvoorbeeld, omdat ze hebben geleerd goed met onverwachte situaties om te gaan.

Vooral het contact met de spelers vind ik leuk. Lekker dollen om een schot dat naast is gegaan. Mooi is soms ook die boosheid in de hitte van het spel, waarna ze later hun excuses komen aanbieden.

Wil je scheidsrechter worden, dan sta je er niet alleen voor. De KNVB Academie heeft een aantal opleidingen ontwikkeld.
De KNVB zorgt voor je opleiding en samen met de COVS (scheidsrechtersorganisatie) en de vereniging voor de begeleiding. Al vanaf 12 jaar kun je een opleiding volgen. Grijp deze kans om jezelf te ontwikkelen.
KSV draagt bij in de kosten.
Meer informatie over welke cursussen die de KNVB geeft:

Handige documenten vind je hier:

http://www.ksvvoetbal.nl/downloads/

http://www.sportlink.com/manager/dms/scheidsrechters/

Ik weet zeker dat alle leden het fantastisch zouden vinden als er scheidsrechters op het veld staan om hun met PLEZIER te laten voetballen.

Meld je aan:

Voornaam*

Achternaam*

Geboorte datum*
--

Speel je in een team?

E-mail *

Telefoonnummer*

Heb je een voorkeur? Team? Dag? Tijd?

* is verplicht