• Welkomstprogramma KNVB voor de jeugdtrainers van KSV.

 • Op woensdag 30 maart hebben we in samenwerking met de KNVB een avondvullend programma samengesteld om de jeugdtrainers (kabouter t/m JO13) wat meer tools te geven.
  Het bestond uit een theorie en een praktijkgedeelte en werd gefaciliteerd door Ingmar Brilman, projectmedewerker Voetbalontwikkeling van de KNVB. De trainers hadden vooraf allemaal al wat cases gemaakt in Dugout, de digitale leeromgeving van de KNVB.

  Om 18.15 uur werden de 18 trainers ontvangen in de kantine en om 18.30 uur werd de agenda van de avond behandeld.
  Een belangrijke vraag was, welke 4 inzichten zijn belangrijk voor een beginnende trainer:

  1. Structureren
  2. Stimuleren
  3. Individuele aandacht geven
  4. Regie overdragen

  Bij deze onderwerpen was er een goede interactie en het enthousiasme spatte er vanaf. Om 19.00 uur begon het praktijkgedeelte op het veld met de JO11-1 en JO11-2 onder de bezielende leiding van Patrick Heggelman en Johan Mosch. De jeugdtrainers moesten tijdens de training gaan letten op de 4 behandelde inzichten. Hier kregen ze energie en vooral ook inspiratie van. De jongens van de 11-1 en 11-2 werden bedankt en kregen een luid applaus. De trainers gingen weer naar binnen om hun ervaringen met elkaar te delen.

 • Na een welverdiend bakje koffie moesten de trainers allemaal een “TOP” van de trainer en een “TIP” voor zichzelf noteren.
  Het kwam erop neer dat de vragen met de 5 “W”s heel belangrijk zijn!


 • Aan het eind van de zeer leerzame avond kregen alle aanwezige trainers een certificaat voor deelname aan het Welkomstprogramma en gingen ze met zijn allen op de foto.