• Zorg weer voor een goede (pas)foto!

 • Waarschijnlijk heb jij nog een oude foto toen je nog jonger was. En sta je met je 'baby-face' op de foto.
  Of je vindt de huidige foto niet mooi.

  bron KNVB

  Het is weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. De deadline hiervoor is 1 november. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte en actuele spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

  Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel verenigingen en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

  Zie ook: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/48680/zorg-weer-voor-een-correcte-en-herkenbare-pasfoto-op-je-spelerspas

 • Wijzigen vóór 1 november

  Sinds het seizoen 2016/'17 werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF).
  Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app.
  De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

  Er zijn verschillende manieren om tot 1 november de spelerspasfoto toe te voegen of wijzigen:

  • Leden/spelers: Zij kunnen zelf in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app een spelersfoto toevoegen of wijzigen.
  • Teammanagers: Teammanagers kunnen voor alle spelers uit het team de spelersfoto's toevoegen of wijzigen. Dit gaat via de KNVB Wedstrijdzaken app.
  • De ledenadministratie: Ook kan de vereniging zelf in Sportlink Club spelersfoto's toevoegen of wijzigen. 
 • Welke voorwaarden?

  Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Zorg dat je alleen op de foto staat, het is tenslotte jouw foto.
  Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

  Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.

  Er zal door KSV regelmatig gecontroleerd worden. Als de foto niet voldoet, zal deze verwijderd worden.
  Je zult dan zelf ervoor moeten zorgen dat je een goede foto upload.

  https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000128052-je-foto-in-de-voetbal-nl-en-knvb-wedstrijdzaken-app

  Ook kan een teammanager voor het hele team de foto's verzorgen.
  In het filmpje kun je zien hoe.